Schładzanie truskawek, borówek, malin, warzyw
W swojej ofercie posiadamy również chłodnie i mroźnie, które w szybki sposób schłodzą owoce po zbiorach.
Owoce oraz warzywa to istna bomba witaminowa. Zatrzymanie najważniejszych składników odżywczych wymaga zastosowania temperatury odpowiedniej dla danego produktu. Zamrażanie to najskuteczniejsza ze znanych metod utrwalania zbiorów w ich niezmienionej formie.
Przemiana fazowa wody w lód ma kluczowe znaczenie w procesie zamrażania. Zaawansowane systemy umożliwiające kontrolowane zamrażanie owoców i warzyw pomagają zatrzymać ich drogocenną wartość przez wiele miesięcy. Może mieć to szczególne znaczenie w przypadku produktów sezonowych, takich jak choćby truskawki czy borówki. Nasze komory sprawdzą się również w procesach chłodzenia oraz zamrażania różnego rodzaju pulp czy koncentratów.
Przedłużenie jakości i ograniczenie ewentualnych strat – to dwa aspekty, które potwierdzają, że nasze wyroby mogą być opłacalne w perspektywie czasu. Oferowane przez Dawsongroup TCS komory, mogą spełniać także funkcję dojrzewalni owoców.
Oczekujesz szybkiego schłodzenia borówek czy truskawek po zbiorach? Możemy zaoferować wynajem przenośnych komór chłodniczych i mroźniczych, które dostarczymy we wskazane przez Ciebie miejsce. Oferowane przez nas produkty spełniają krajowe i unijne wymogi sanitarne oraz weterynaryjne.