Dawsongroup TCS Sp. z o.o.

Chłodzenie i schładzanie mięsa np. po uboju

Łańcuch chłodniczy stosowany w przemyśle mięsnym stanowią kolejno następujące procesy: schładzanie, zamrażanie, domrażanie i na koniec zrównanie temperatury produktu poddanemu mrożeniu z temperaturą otoczenia. To stosowana już od dziesiątek lat metoda pozwalająca na utrwalanie surowców pochodzenia zwierzęcego przy jednoczesnym zachowaniu ich wartości odżywczych i aromatu. Chcesz z niej korzystać? Sprawdź oferowany przez nas w sprzedaży i na wynajem specjalistyczny sprzęt do schładzania i zamrażania wołowiny, wieprzowiny, drobiu, dziczyzny, a także innych rodzajów mięs i produktów mięsnych

Chłodzenie oraz mrożenie wiąże się w przypadku produktów pochodzenia zwierzęcego z wieloma zasadami. Doskonale zdajemy sobie sprawę, że zmiany niekorzystne zachodzące w mięsie da się powstrzymać poprzez dostosowanie odpowiednio temperatury i wilgotności powietrza. Proces utrwalania tego typu produktów  odbywa się w temperaturach osiągających nawet -60°C.

 

Chcesz dowiedzieć się więcej na temat naszych produktów? Odpowiemy na wszystkie Twoje pytania!

 

Kontakt

Skuteczne schładzanie mięsa dzięki profesjonalnym urządzeniom

Nowoczesne technologie mają ogromny wpływ na rozwój branży chłodniczej. Mechanizmy zastosowane w oferowanych przez nas przenośnych komorach szokowego mrożenia i schładzania, pozwalają m.in. na szybkie schładzanie mięsa po uboju. Szybkie i kontrolowane zamrażanie wyrobów mięsnych pomaga w osiągnięciu wymaganej jakości.

Kontrola jakości produktu to jedno. Poprzez zmianę temperatury da się wpłynąć także na sam proces dojrzewania mięsa. Jest to szczególnie istotne w przypadku wysokiej jakości wołowiny. Sezonowanie mięsa na zimno i mokro pomaga wydobyć z niego pełnię smaku, uszlachetniając je tym samym i zamieniając w produkt wykwintny. Zaawansowane materiały użyte przy produkcji przekładają się na wysoką efektywność komór chłodniczych. Wszystkie proponowane komory chłodnicze są zgodne z krajowymi i unijnymi wymogami sanitarnymi oraz weterynaryjnymi.

 

Chłodnie, mroźnie oraz komory szokowego mrożenia schładzania i dojrzewalnie mięs dostępne w naszej ofercie, pozwalają na zachowanie najważniejszych właściwości mięsa oraz są bezpieczne dla produktu i użytkownika. Zamów i korzystaj z nich w swojej firmie!

Oferujemy sprzedaż, wynajem i leasing.

Sprawdź nasze dojrzewalnie mięsa i wędlin